Saaabbbbb!!!

Nu är det klart! På fredag hämtar Andreas våran fina Saab 9-5. Ska bli så skönt att ha en bil med tanke på att vi snart har en liten bebis :)
Igår låg jag magsjuk hela dagen, det jag fick i mig var lite blåbärsdryck och cola men på en gång när jag drack vatten så kom det upp. Tror att det var ifrån salladen som jag köpte i fredags kväll, ska aldrig mer köpa sallad!!
Masken har varit här och fixat elen till diskmaskinen nu med så nu ska jag ringa till Essens rör så de får dra in vatten. Ska bli så skönt att bara kunna slänga in disken där och sen är det klart.
Måste ta och städa och fixa lite idag för det ser ut som ett bombnedslag i köket, jag får panik!!!
Ska även åka till Fjugesta idag och köpa Sofies bilbarnstol och kolla vad Per har för bankläder.



Första dagen på mammaledigheten

Idag var jag uppe med tuppen för att gå till barnmorskan, blev en skön promenad men det blåste lite. Allt såg bra ut med Bullen och den ligger med huvudet neråt så jag kommer inte behöva göra någon vändning eller liknande. Sen åkte jag upp på stan en sväng, till apoteket i första taget. Är ju beroende av min nässpray och har varit det nu i 9 månader. Bara hoppas att det släpper sen när Bullen är ute. Tog en sväng på Hindersmässan men det blåste och snöande så mycket så jag gick en snabb sväng. Köpte med tulpaner och semlor hem :)
På eftermiddagen kom Masken hit och kollade på diskmaskinen så han vet hur han ska koppla elen på fredag. Pratade en sväng med Anna i Stockholm, hon var ute och gick en promenad med söta Wilma. Förhoppningsvis ska vi ta en fika snart, längtar!!!
Andreas är kvar i Karlskoga ikväll med eftersom det är så bläigt väder ute, tycker det nästan är bäst med så han inte sätter sig på en buss hem och så kör dom i diket. Ska bli spännande och se vad som händer på fredag med, skriver mer om det då ;)
Imorn ska jag träffa Sussi på stan och ta en lunch med henne, ska bli jätte trevligt!


Barnet

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.

från vardguiden

Åååå, vad tråkigt jag har det!!!

Sitter just nu på jobbet och bara väntar på att tiden ska gå så jag får åka hem. Blev tillfrågade i början av veckan om jag kunde jobba till kl 17 idag, inga problem sa jag. Gick in till Myran vid halv 4 tiden och då upptäcker jag att det är en vik tjej där. Då får jag helt plötsligt reda på att hon ska jobba till kl 17 och att jag inte behövs. Vad glad man blir!!!
Tror att jag hade första förvärken idag på morgonen, helt sjukt konstig känsla. Men det betyder väl att det är på G snart :)
Undra vad jag ska göra i ca 40 min till.....hmmm....



grrrr....!

Varför måste man ställa sin mobil på kl 05.00 och sen inte gå upp förens kl 05.30?? Vaknade av att Andreas mobil ringde och sen har han liggat och snozat i 30 min och jag som sover jätte dåligt på nätterna och väldigt bra på morgonen stör mig på detta. Själv så går jag alltid upp när klockan ringer första gången för annars tycker jag att det är svårare att komma upp...
Har inte så många dagar kvar att jobba nu så snart slipper jag det där att bry mig att jag oxå måste upp, skönt! Jobbar 5 dagar till och imorn är sista dagen jag måste gå upp super tidigt för att åka till jobbet.
Sitter och "planerar" nu, fast det finns inte så mycket att planera direkt, har skickat iväg lite mail och sånt.
Är nu bara 48 dagar kvar innan BF, helt sjukt vad tiden går fort men det är underbart :)


Barnet

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. De vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.

Vikt 2 350 gram.från vardguiden.se


Usch vad jobbigt :(

Läste nyss Bellas blogg och i tisdags så var de och tog bort sin kissemiss som har varit förkyld jätte länge :( Kom genast att tänka på våran fina Katla som gick bort för ca 2 månader sen :( Sen när man blir påmind hela tiden av dessa bilder på vargarna som har blivit skjutna. Är spec en bild som gör ont att se, det är en stor varg som ligger och har ögonen öppna och tungan utanför munnen, exakt så såg Katla ut när jag såg henne för sista gången :(

Idag är jag hemma och har en sjukdag, har kommit på att det kanske inte är så jätte bra att jobba när jag inte kan göra något. Känns tungt bara eftersom jag har sagt att jag ska jobba hela januari ut... Imorn har jag min lediga fredag så då ska jag upp på stan och hämta vagnen, så mysigt!!!

Andreas är och jobbar idag, sin första dag med eleverna. Jag hoppas att han har snälla barn så de inte är såna som jag är van vid från tidigare skolor som jag har jobbat på....

Igår var Christer och Sussane här och fikade, var trevligt. Andreas fick en stor chokladask som ligger i köket och lockar på mig och sen fick han v75 spel med så klart, haha!

Ska åka till Per i Fjugesta med den 31, han har tydligen 6 kartonger med barnkläder som vi ska få titta på och sen ska vi få låna hans babysitter. Ska även få köpa bilbarnstol av Magnus och Lisa som Sofie har växt ur nu. Så nu är det bara en bil som saknas men det kommer hoppas jag :)

Nej nu ska jag ta och bädda sägen tror jag.
Ha en bra dag!


 Min älskade tant :)

Aj aj!

Idag har jag haft ont hela dagen. Var inne när de andra var ute och åkte pulka med barnen på jobbet. Dukade fram på borden till lunchen och jag hade så ont så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Skit jobbigt det här nu, vill kunna jobba som vanligt och leva som vanligt.
Är nu i v33 

Barnet

När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.

Vikt 2 200 gram
från vardguiden.se


Lördag

Idag har det varit en skön lördag, fixade lite här hemma på förmiddagen när Andreas var och jobbade. Har tagit bor julkulorna som jag hade i fönstret och ställt dit mina vanliga lampor igen. Har inte bytt gardiner så det får vara röda gardiner till feb tänkte jag. Ska låna mammas symaskin och sy egna sen. Kommer ju ha massor med tid då så då får man passa på att göra såna saker.
De ringde från Saker och Sockor igår med och frågade om vi ville hämta vagnen tidigare och om vi gjorde det så skulle vi få 1000 kr rabbat, ja tack! Så jag sla upp på stan på fredag och hämta ut den, nu blir allt ännu mer verkligt :)
Var till BM igår med och pratade om mina sammandragningar och det får man helt enklet bara acceptera så det blir typ att sitta på en stol på jobbet och se de andra jobba. Men jag tror att jag bara har 12 dagar kvar att jobba nu så... Fick även reda på att jag har jobbat 2 timmar för mycket i 7 veckor så nu har jag jobbat extra 14 timmar, funderar på om man kanske kan ta ut dom någon dag. Kanske ska ta ut dom sissta veckan, då jobbar jag bara måndag tisdag i så fall. Får se vad de säger på jobbet om det.
Allt såg bra ut med Bullen och jag fick en jätte bra barnmorska med, jätte nöjd med henne! Märktes att hon tyckte om sitt jobb.
Ikväll är Andreas på sin examens fest, de skulle hem till en tjej förts och äta och sen gå ut. Tycker att han har varit jätte duktigt som är klar med skolan och ska börja jobba på måndag. Är jätte stolt över han!
Nu ska jag och kissarna forstätta titta på Robinson och mysa i soffan

Älskar dig gubben!!


Aj aj!

Nu är jag faktiskt trött på att ha sammandragningar hela tiden och det verkar bli värre desto kallare det är ute, blir så trött. Har liggat i sängen i 2 timmar och nu har jag ont, borde väl jag inte ha om jag har vilat....
Var dött på jobbet idag med, lite barn och många fröknar. Har dock under de här två dagarna lyckats "utbilda" två av mina arbetskamrater hur man fixar med bilder i datorn. Har även laggt över bilder från en barndator till en vuxen dator. Sånt som man inte hinner de andra dagarna då det är fullt upp med lek och blöjbyten.
Vill att det ska bli mars nu så bebben kommer någon gång!! Drömmde inatt att jag var ute och körde en jätte stor vit emmaljunga vagn som var skit svår att köra. Vet inte varför den just var vit men det betyder säkert något jätte bra, haha!
Idag har jag gått hela 31 veckor fulla så nu är jag inne i v 32, helt sjukt vad tiden går fort!

Barnet

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.

Vikt 2 kg.


Info från vardgarden.se

Gott nytt år!

Hoppas att alla hade en trevlig nyårsafton igår! Själv så hade vi bjudit över mina föräldrar så de var här på tre rättersmiddag, mycket trevligt och gott!
Det här året är ju när allt kommer att hända och det känns så bra :) Kommer ha en liten bebis här om 9 veckor, max 11 veckor om jag går över tiden vill säga. Vara hemma med en liten sak och bara mysa och ta promenader med vagnen, tror att det är det jag längtar efter mest. Jobbar nu bara 15 dagar till sen är jag ledig i en månad och sen börjar mamma ledigheten.
Idag har vi verkligen inte gjort nått så jag är lite lätt utråkad just nu, ska ta och fixa lite kvällsmat då jag låg i sängen och kollade på tv och grejade med datorn typ hela förmiddagen, härligt :)
Hoppas alla får ett rikgit bra 2010!!!


RSS 2.0