Är sommaren över nu?

Idag känns det verkligen som höst ute, som att vi har kommit in i september redan. Men samtidigt är det ju väldigt mysigt med hösten då man får tända ljus och ta på sig varma och sköna kläder.

Igår gick jag och Alice upp på stan och mötte Bella som har sovit över här inatt. Gick en sväng på stan och köpte hårfärg till mig då jag nu har 3 olika färger på håret, inte så snyggt! Sen köpte jag även lila ögonskugga :) Hade det jätte mysigt igår och pratade bort hela kvällen. Gjorde lite mat och sen köpte vi godis och smaskade på. Kollade på film och bara hade det trevligt. Skönt att få prata lite tjejsnack med :) Pratade om hennes mamma och det var så att jag fick tårar i ögonen när hon berättade, usch! Pratade även om deras bröllop, så underbart ♥ Så skönt att ha en vän som man kan prata med allt om och som lyssnar och förstår. Bella ska även läsa en bön i kyrkan på Alice dop :D

Är extremt trött idag bara, fattar inte varför för jag har sovit rikgit bra inatt.
Andreas är kvar i Karlskoga på PiP och kommer hem imorn, ska bli väldigt skönt att han kommer hem tycker jag och sen att både jag och Alice saknar han! Han har ju semester nu och det skulle vara trevligt att få tillbringa lite tid tillsammans som en familj.

Senare kommer mamma hit och då ska vi ut och gå en sväng och sen blev jag hembjuden till dom för lite mat, trevligt :) Kan jag sy klart klänningen idag med och mamma kan färga mitt hår, perfekt :)
Nu ska jag dricka lite kaffe så jag kommer igång. Ha en trevlig dag alla!!


Mina två älsklingar ♥


Lycka :)

Hittade den här på Fridas blogg, tyckte att det var roligt att fylla i om oss med ♥

När fick du reda på att du var gravid?
28 juni 2009
Blev det en chock? Nej inte direkt då vi försökte bli med barn
Hur gammal var du? 25 år
Hade du mycket halsbränna? Jätte mycket!
Spydde du mycket? Nej, aldrig
Var det någon favouriträtt som ändrades? Nej
Hade du mycket foglossning? Inte vad jag vet
Hade du sammandragningar? Ja, vid jul hade jag jätte mycket
Ditt sf-mått som störst? Är inte rikgit säker men tror att det var runt 34
Har du fått bristningar? Nej, har lite på höfterna men inget annars
Trodde du att det var en pojke eller flicka? Pojke
Vad hoppades du på? Ett friskt barn.
Hade du mycket vätska i kroppen? Nej.
Hur mycket gick du upp i vikt? ca 8 Kilo.
Hur ser du på graviditeten idag? Härligt! Eftersom jag hade en väldigt lätt graviditet.
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Inte göra allt för ont och att allt skulle funka så normalt som möjligt.
Gick du över tiden? O ja, hela 10 jobbiga dagar!!
När började din förlossning? Kl 24 på natten till den 18 mars. Då kom första värken
Hur lång tid tog det? Ca 14 timmar allt som allt
Hur mycket var du öppen när du kom in? Vet inte rikgit med runt 4 cm
Vad tyckte du var jobbigast? Värkarna och väntan innan läkaren satt ryggbedövningen
Var du rädd för något? Att moderkakan skulle fastna och att de skulle behöva klippa
Grät du? O ja, när de sa att de såg Alice hår så kom tårarna och självklart när hon kom ut med. Kom även tårar efter det med då det blev väldigt tufft...
Skrek du? Självklart och mycket
Tog du nåt smärtstillande? Lustgas och epidral. Badade även
Blev du sydd? Ja
Dragen med sugklocka? Nej
Hur många var inne i förlossningsrummet? 4 med mig under själva förlossningen. Sen när moderkakan fastande så var det säkert minst 8 personer där inne
Hade du någon nära med dig? Andreas var med hela tiden ♥
Hur stor var bebisen? 2850 g och 46 cm
Blev det en pojke eller flicka? Flicka.
Vad fick den heta? Alice Klara Lydia Owén Högberg
Hur ser du på förlossningen idag? Själva förlossningen var bra men sen fastnade moderkakan och jag förlorade mycket blod och var helt borta ett tag.
 Var allting värt det? Helt klart, fick ju en underbar dotter ♥
Ammar du? Ja men hon får även pure och gröt
Hur gammal är bebisen nu? 4 månader
När kommer nästa barn? Om 2-3 år och då får Andreas föda barnet i stället, haha!!


Skön dag!

Idag har jag inte gjort många knop. Hade en skön sovmorgon med Alice till kl 9, Andreas åkte och jobbade vid 7. Sen har jag fixat med lite disk och sånt på förmiddagen. Mamma och pappa kom förbi när de var på väg hem från Fryksås på en fika och hämtade larmdosan. De hade köpt jättefina vantar till Andreas och Alice fick ett jätte sött förkläde och sen en söt kanin. Jag fick ett armband som jag hade kollat på och sen pepparkaksformar, dalahäst och älg :)
De hade även med sig hårsmycket till Alice klänning eller det blev två hjärtan eftersom hon tog så mycket hår av mig.







Ihelgen var vi i Karlskoga och grillade och umgicks med Andreas familj, trevligt! Alice fick även sitta i en matstol som de hade kvar efter sina barn, så glad hon blev stora tjejen :)



Imorn jobbar Andreas sista dagen sen är han ledig fram till den 16 då det är dags att börja jobba som lärare igen. Ska försöka åka till Kolmården någon dag sen blir det kanske någon sväng till Nora så det blir semester på hemmaplan.

Imorn ska vi till Björkhaga och hämta en matstol till Alice så hon kan sitta med oss vid bordet :)


Underbart med kärlek :)

Fick äntligen reda på Bellas hemlighet igår fast jag har haft mina aningar om vad det kan vara :) Hon och Johan ska gifta sig den 13 augusti på Öland ♥ Så underbart tycker jag och jag är så grymt glad för deras skull!
 Kommer bli en liten möhippa här hemma efter de har gift sig då det blir lite mycket nu med dopet och allt. Kommer bli en mysig kväll och sen ska vi självklart hitta på något roligt på dagen med :) Bara att vänta nu med tills Andreas och jag ska gifta oss, inom 3 år blir det i alla fall


det fina paret ♥

Var till bvc idag med Alice gumman och nu väger hon 5570 g och är 62 cm lång, börjar bli en riktigt stor tjej nu :)
Gick en sväng till ica med och köpte lila marsipan, ska prov baka doptårtorna någon dag.
Anna och Willma kommer på dopet med, ska bli så roligt!!! Har inte träffat Anna på flera år och sen får jag träffa söta Willma nu med :)

Ser ut som att vi får vänta med husköp med eftersom jag är hemma med Alice nu och Andreas har inget fast jobb. Trivs inte så bra nu i lägenheten eftersom det är saker överallt och jag få typ städa varje dag för att ha lite ordning i röran. Så det blir att vänta och se vad som händer med jobb och sånt..... :(

Hoppas alla har en bra dag i värmen


Hemma igen!

Igår åkte jag och Alice hem från Fryksås. Tog tåget från Mora och bytte sedan i Borlänge. Alice var så duktig hela tiden!! Jag hade bokat platser till oss och eftersom det var gratis för Alice att också ha en plats så fick hon självklart en med. När vi kliver på tåget är det självklart den vagnen som det är en trapp upp för sen var våra platser på varsin sida av gången, smart! Men som tur var så var det inte så mycket folk på tåget så vi kunde sitta vart vi ville.



Andreas kom och mötte oss vid tåget och Alice blev så glad, blev jag självklart med :) Åkte hem och grillade lite och Andras fixade efterrätt :)

Idag har vi bara varit hemma, är helt slut i både kroppen och huvudet. Tror att det är vädret som gör det med, det var 30 grader i lägenheten på förmiddagen...

Är husvakt åt mamma och pappa den här veckan med så jag ska dit och bada någon dag i Alice pool, får se om stumpan vill bada med. Hon fick en jätte snygg baddräkt av mamma när vi var i Orsa. Fick även reda på att jag fick min första bikini när vi var i Orsa med, lite roligt :)

En sån här pool har Alice men med Hello Kitty :)


Har tyvärr inga bilder att dela med mig från semestern då de ligger kvar på mammas dator..
Hoppas alla har det bra i värmen :)


Fryksås

Igår åkte vi upp till Fryksås för lite semester och Alice var så duktig i bilen! Hon sov mest hela tiden förutom när hon blev lite ledsen efter vi stannade för fika och då fick hon nappen och det funkade jätte bra.


Fika paus


I bilen

Här uppe är det helt underbart väder, har liggat ute och solat idag så jag är lite röd. Får hoppas att det går över till brunt sen.

Var ner till Orsa en sväng idag och handlade med. Var inne på Brödboden, där jag praktiserade för 8 år sedan när jag läste till bagare. Var samma tjej som äger det men ser helt anorlunda ut nu....
Nu ska jag göra ordning Brietårta till mig och mamma, pappa får titta på :)


Grattis bror Andreas!!!

Idag fyller min storebror hela 30 år, börjar bli gubbe nu :) Var hemma hos han i torsdags och firade. Han bjöd på god mat som vanligt och jag hade gjort goda cupcakes som vi avnjöt i Jönköpings stadspark. Fick även träffa Linn, Andreas otroligt trevliga tjej :) Hela släkten var med till Jönköping så det blev två kort på fyra genrationer.


Jag, pappa, min farmor och Alice i hennes knä


Jag, mamma, min mormor och Alice i hennes knä


Dom goda cupcaksen jag gjorde med vanlijfudge fluff på, mums!

Idag ska jag följa med mamma och pappa till Fjugesta och umgås med fam Johansson, ska bli mycket trevligt. Måste packa när jag kommer hem sen med för imorn så åker jag och Alice med mamma och pappa upp till Fryksås i en vecka. Längtar till tisdagen då jag ska till Smidgården och få massage :)
http://www.smidgarden.se/page.aspx?lnkId=22&parent=22&pid=14

Ha en bra dag!


Tjejträff

Igår var jag och Alice på tjejträff och det var jätte trevligt! Var 3 mammor och deras bebisar som vi träffade på föräldrargruppen som vi träffade. Vi gjorde fotavtryck och provade även att göra handavtryck med det var inte lätt. Var jätte roligt att träffa dom och prata bajsblöjor och kräks, haha :)
 
Målade fötter


Resultatet :)



Tjejgänget, Trixi, Alice och Mirandra. På bilden saknas Nora som låg och sov :)

Var även hemma hos min mamma och pappa igår eftermiddag och firade min Andreas som fyllde 26 förra veckan. Jag gjorde en grymt god tårta med bilfluff och Bailys mousse, mmmmmmm!!!! Och sen var det jordgubbar på den.

Idag har mamma och jag varit ute en sväng till Ikea och Marieberg. Köpte lite saker till dopet och mamma köpte ett par skor till sig. Alice ville inte ligga i vagnen så hon satt i babybjörnen nästan hela tiden när vi var där, sötnos :)

Imorn ska vi åka till Jönköping och fira bror Andreas, både mormor och farmor ska med. Har bakat cupcakes tills morgondagen som vi ska ta med (bild kommer).

Nu är Andreas och dricker öl med sina vänner så jag och Alice ska ha en myskväll för oss själva. Prövade med palsternacka här förut och Alice tyckte att det var jätte jätte gott :) Själv ska jag äta jordgubbar med grädde nu, mums :)


Varm helg!

I torsdags var vi i Karlskoga och firade svärmor som fyllde 50 år och Andreas som fyllde 26. Var mycket mat och härligt väder :) Fick fina kort på våran familj och sen även på fyra genrationer.





Igår så jobbade Andreas hela dagen så jag och Alice grejade här hemma. Orkade dock inte göra så mycket då det var otroligt varmt i lägenheten. Idag försökte vi åka iväg och bada. Andreas badade och jag doppade Alice fot i det sköna vattnet men hon skrek rakt ut, hon tycker verkligen inte om vatten. När vi hade varit där i ca 10 min så gick ju självklart solen i moln så det var bara att åka hem igen.

Tror att Alice tycker att det är för varmt, hon har sovit sedan kl 19 ikväll. Igår hade vi jätte varmt på kvällen så då fick hon ha en blöt handduk på huvudet för att hon skulle bli lite svalare i kroppen. Så just nu så glider hon bara runt i blöja på dagarna :)

Imorn ska Andreas jobba igen så då ska jag och Alice gå hem till mamma och pappa som har kommit hem från Fryksås idag. Ska försöka få lite sol på mig imorn, är blek som en fisk fast det har varit så fint väder. Mamma ska även köpa en liten pool till Alice, får se om hon tycker om att bada i en sån i stället för badbaljan.

Mycket den här veckan med, tisdag hem till mamma och pappa och grilla och fira Andreas. På förmiddagen ska jag och Alice träffa ett gäng från föräldrargruppen och göra tryck av bebisarnas händer och fötter. Ska även hinna baka en tårta. På onsdag ska vi fixa med bror Andreas 30-års present. Och sen ska jag baka cupcakes till torsdagen då vi åker till Jönköping och firar bror Andreas. Sen på söndag åker jag, Alice, mamma och pappa upp till fryksås på semester. Andreas ska ju så klart jobba så han får vara hemma och ta hand om katterna. Sen är vi där uppe till fredagen den 16 och då tar jag och Alice tåget hem. Ska bli intressant och se hur det går att åka tåg i ca 3,5 timme med henne.

Ha en trevlig kväll :)


50- åringen

Alice njuter av att sitta på gräsmattan :)


RSS 2.0