Det var den helgen

Känner att jag har ingen koll på vilka dagar det är längre, spec nu när Andreas är hemma med. Han ska bara jobba på torsdag som kommer sen är han ledig, påsklov. På onsdag ska vi åka till Karlskoga och Degerfors och hälsa på hans jobb, de var tydligen väldigt nyfikna på Alice. Ska nog gå en sväng på "stan" på onsdagen i Karlskoga med. Vill hitta någon fin klänning till Alice.
Hon har blivit lite förkyld tjejen så det är lite snorgit i näsan på henne, stackarn! Nu vill hon tydligen ha lite mat med så då är det bara att ställa upp :)


Promenad

Idag har jag och Alice varit ute på en långpromenad, mycket skönt! Gick till Ekershallen och köpte lite mjölk och smör då vi självklart ska äta våfflor ikväll :)
Just nu ligger hon här brevid mig och grejar och låter lite, så söt!!!
Imorn ska vi åka till Netonnet för jag ska köpa mig en liten kamera som man kan ta med överallt. Den Andreas har är lite väl stor att dra runt på tycker jag. Kommer bli mycket kort på tjejen nu tror jag.
På lördag ska vi hem till mina föräldrar och grilla, gött!! Sen till påsk ska vi till Karlskoga och äta påskmat, mycket gött det med :)
Nu ska jag kolla på Solsidan eftersom jag missade det förra fredagen på BB. Alice blir föresten en vecka idag, ska bada henne ikväll får se vad hon tycker om det....

Alice!

Nu har jag äntligen fått tid att skriva lite om Alice och hennes nedkomst. Det känns så bra att hon äntligen ville komma och allt känns bara så bra, helt underbart!!

Det började på natten mellan onsdag och torsdag förra veckan. Var uppe på toa vid kl 24.00 och kände att jag hade en konstig känsla i magen. Gick och la mig igen och försökte sova och hitta en bekväm ställning. Halv sov till kl 01.00 ungefär då jag var tvungen att gå på toa igen men den här gången kunde jag inte somna om efter jag varit där. Låg och vred på mig ett tag sen gick jag upp och skulle ha igång datorn och värktimer.se men självklart så funkade inte nätet. Andreas vaknade och försökte oxå få igång det men icke. Så det var bara att ta fram mobilen och klocka värkarna med den. Vid 02.30 stod jag inte ut längre och ringde till förlossningen. Pratade med en trevlig barnmorska men hon tyckte inte att vi skulle åka in för det var nog ingen fara för hon tyckte att jag klarade av samtalet alldeles för bra och att värkarna inte kom så ofta. kl 03.00 så ringde vi igen och sa att nu kommer vi in för det funkar inte och vi var välkommna.

Kom in till förlossningen vid 03.30 där vi fick ett rum med badkar eftersom jag hade önskat det, de vägde mig och kollade bldtrycket. Värkarna kom hela tiden med bara några minuters mellanrum. Fick hoppa i badet och det var skönt att sitta där men eftersom det var ett sittbadkar så kunde jag inte sträcka ut benen och det kändes som att det behövdes när värkarna kom, så jag satt där ca 1 timme. Gjorde så ont så att jag spydde...

Vid ca 07.30 så kom en läkare in och la ryggbedövningen, hade helst villat klarat mig utan den men eftersom jag inte kunde vila mellan värkarna var det bara att acceptera att jag skulle få en. Och vilken lättnad det var när den började funka! Nu kunde jag äntligen slappna av, fick sitta på en pilatesboll och hoppa. Fick även ståbord eller vad det heter och luta mig emot, mycket skönt.

Nu kunde jag hantera värkarna när dom kom, visst kändes de men de gjorde inte ont på samma sätt längre. Satt och pratade med Andreas och barnmorskan Elin som var student och var helt underbar. Hon var med mig hela tiden, slutade till och med att hon jobbade över för hon ville vara med på hela förlossningen.
Satt där och hoppade på bollen och ibland var jag uppe och gick lite. Vid 12.30 tiden började vi pröva lite vilken ställning jag skulle föda i, prövade att ligga på sidan med ena benet upp men hade önskat att få stå på knäna att föda. Barnmorskorna började prata och tyckte att jag skulle pröva att ställa mig på knä och luta mig mot ryggstödet på sängen. Vid kl 13.00 började de riktiga krystvärkarna och helvete vad ont de gjorde!!! Fick även lustgas, tyckte inte att det hjälpte mot det onda utan att det var något annat att koncentrera sig på. Kämpade på där i ca 50 min och 13.48 kom våran älskade Alice!! Lyckan var total då jag fick sätta mig ner och där låg hon och skrek, så underbart! Fattar inte att smärtan bara var borta helt plötsligt. Hon var verkligen helt perfekt!

Sen var det bara att lägga sig ner på rygg igen och försöka få ut moderkakan som är en helt annan sak. Den satt ju självklart fast! Det var bara det jag har funderat över när det gäller förlossningen så jag blev lite orolig. De håll på där och grejade men den ville inte ut så in kommer en förlossningsläkare och flera barnmorskor som gjorde allt de kunde, klämde på magen som gjorde fruktansvärt ont och inte tala om vad de gjorde det nere! De började prata om operation och jag var helt borta, låg och andades in lustgasen och blev mer och mer panikslagen inför en operation. Förlorade jätte mycket blod så jag fick blodtrycksfall så det var ganska så illa där ett tag men tillslut så kom moderkakan ut, lättnad!!

Lilla Alice var hos Andreas hela tiden så det kändes jätte skönt att hon var trygg. Så vid 15.00 så var allt så normalt som möjligt förut att jag var nästan helt tömd på blod. Så in med lite nytt bold i kroppen för att jag skulle komma igång igen och sen fick jag äntligen ha Alice hos mig, vilken känsla att se sitt barn och pilla på henne!!
Fick en lite fika och de behövdes verkligen! Vid 19 tiden blev vi uppkörda till BB och inlaggda på ett rum, Andreas åkte hem på kvällen. Både jag och Alice var helt slut så vi somnade skönt där på kvällen. Vi fick stanna kvar på BB i två dagar bara för att jag hade förlorat så mycket blod.

Nu är vi hemma och njuter av varandra och hon är så snäll och söt, sover i sin egna säng och säger till när hon vill ha mat. Allt funkar verkligen jätte bra med henne, hon tycker inte om att byta blöja dock, hihih.
Alice var 46 cm och vägde 2850 g och vi kan inte vara stoltare över våran dotter!!

Vi har fått massor av fina kläder och andra saker som snuttefiltar och jätte söta små tofflor :) Just ikväll så har Alice lite svårt att komma till ro, vet inte om det är magen som är lite jobbig på henne så nu ligger hon här på sitt fårskin och gnyr lite. Får se hur den här natten blir...

 Första mötet :)

 ca en timme gammal

 Vår älskade dotter :)

BLÄÄÄ!!!!

Nu har jag gått 9 dagar över tiden och jag är så trött på att vänta nu! Fick sms av pappa idag att han hade köpt en videokamera men väntade på att få något att filma. Han har sagt det att han ska köpa en sån när han har fått barnbarn så nu är det gjort. Han kommer vara skitjobbig och springa runt med den där jämt. Kan tänka mig att det är roligt att ha när det är dop och sånt men han kommer verkligen filma ALLT!

Sven springer runt här hemma och jagar Maja, han tycker om henne men vet inte riktigt hur han ska visa det så hon blir skitarg på han, inte lätt att vara katt :)

Försökte göra en ny maträtt igår och det gick ju mindre bra... Var en soppa med morötter och äpple som såg jätte god ut. Kokade allt och sen skulle man ta stavmixern men den slutade fungera. Tog fram drinkmixern och den funkar ju så där och nu blev det ännu värre för när jag hällde i allt så exploderade den så det var soppa överallt till och med bakom spisen! Så det var bara att ta fram nästa maskin, matberedaren. Och det funkade inte heller bra så den blev inte slät som den skulle. Jag kunde inte äta min soppa så det blev smörgås i stället. Vilken cirkus! Så idag ska jag dra fram spisen och torka bakom den med....
Bakade bullar igår med och dom blev grymt bra, goda och stora :) Funderar på att göra kladdkaka idag och frysa in med så det finns sen.

Just nu längtar jag tills jag får gå till frissan och klippa mig och slinga håret. När jag kan ha mina nya jeans och nya Puma skor  och skinjackan, ge mig min bebis och vår/sommar!!!!




En vecka över tiden

Skulle ju ha våran älskling här nu men icke. Går in i v 42 nu, helt sjukt! Är just nu iställd på att bli igångsatt. Ska på kontroll på USÖ nästa måndag om den inte vill komma den här veckan vill säga...

Har sovit dåligt inatt eftersom jag har en sambo som "äter" när han sover och om han inte gör det så snarkar han och om han inte gör det så springer han med fötterna. Han ligger alltså och tuggar som en häst när han sover, vet inte vad han drömmer om men det är grymt jobbigt att ha någon som smaskar i örat på mig hela tiden.

Igår satt jag ute på balkongen i 2 timmar i solen, jätte skönt! Det tyckte nog kissarna med, Ida la sig i mitt knä efter ett tag och bara njöt :)
Mina saker som jag har sått med börjar komma upp, härligt!

Nu ska jag väl ta tag idagens uppgifter som ser likadana ut varje dag, plocka ur diskmaskinen, plocka i diskmaskinen, bädda sängen, fixa kattlådan och plocka undan lite små saker...

 Så här vill jag att mittväxhus ska se ut i sommar :)

Hallå där inne!!

Tycker att det är dags att komma ut nu!! Idag är det 40+3 och jag vill inte vänta längre nu! Sen att man har folk som ringer till mig hela tiden och frågar gör ju inte saken bättre. Har stängt av ljudet på mobieln för jag blir så irriterad. Om jag inte svarar efter du har ringt 30 gånger så kanske jag inte ha så stor lust att prata men det är tydligen väldigt svårt att fatta.

Igår beställlade jag lite kläder från Bubbelroom, blev några sommartoppar och sen en klänning. Skulle vara trevligt att kunna ha den när Annika tar studenten. Som tur är har jag inte gått upp så mycket så jag kan säkert ha den men sen är man väl så blek då bara. Blir att fixa en spay bränna, blev mycket nöjd med den jag gjorde när jag tog examen.

Trodde att solen skulle visa sig idag men icke, ska bli fint väder i helgen i alla fall så det ser jag fram emot.
Kanske ska ta och bädda sängen nu med.... Man blir lat av att bara gå hemma!


 
En sån här klänning blev det som man kan knyta på olika sätt

40+1

Var ett tag sen jag skrev något här men det är bara för att min dator inte vill funka längre :( Den går inte att starta så den verkar vara helt död! Så nu får jag skriva på Andreas dator i stället. Har funderat på att köpa en ny men det är kanske inte det som kommer vara det viktigaste sen...

Igår var det BF för mig men inte kom det någon bebis för det så idag är det v 40 + 1 dag. Bara hoppas att det inte blir 2 veckor över tiden. Ska ut och gå en sväng sen, kanske kan funka lite i alla fall. Det är ju så fint väder ute nu med, vår!!

Igår så kände både jag och Andreas en liten fot rakt genom magen, så sött!! Fast mamma och pappa vill att du kommer ut nu så att vi får träffa dig, har faktikst väntat jätte länge nu.

Sussi och jag var på Plantagen en sväng igår, hon skulle köpa krukor till sin mamma men vi hittade inte några. Sen åkte vi till fröken Brogrens och fikade, ett jätte trevligt ställe! Det blir det att gå med vagnen sen för de välkommnar barn där, jätte bra! Sen körde Sussi hem mig och då blev det att baka lite, 2 olika muffins och havreflarn. Ska ha lite choklad på flarna så de blir lite roligare. Bra att ha i frysen sen. På kvällen var jag helt slut i benen, kändes som att jag hade gått 3 mil, jätte konstigt.

I eftermiddag kommer mamma hit och fikar, hon skulle sluta tidigare idag :) 

Barnet

Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten.

Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.



V 39

Då är man i v 39 nu då, bara 5 dagar kvar innan BF. Märks att det är trångt där inne nu för den rör sig inte lika kraftigt. Får hoppas att den kommer snart :)

Barnet

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

Vikt 3 450 gram.



2 år :)

Igår firade jag och Andreas två år tillsamman. Tror nog aldrig att jag har mått så här bra som jag gör med han och sen att vi väntar på en liten bebis gör ju saken helt klart bättre :)
Har nu ätit fattiga riddare, åt det igår med, hihih! Kanske blir en liten promenad sen med men jag undrar vart solen är... Ikväll ska jag åka med mamma och pappa till Plantagen och köpa tillbehör till balkongen och mina fröer som jag fick på posten igår. I år blir det gröna tomater, svart och gul paprika och en pärontomat.

      Dom här fin blommorna fick jag av Andreas :)

 


RSS 2.0